Maden arrangeres og gøres klar

Line Thit Klein fotograferer til blade som Gastro og ALT for damerne og har samarbejdet med kokke som Paul Cunningham, René Redzepi og Umahro Cadogan. Her er hun ved at fotografere mad til ALT for damerne.

Foto: Line Thit Klein

Rekvisitterne

- Det rigtige regi er sindssygt vigtigt. Hvis man tager billeder af noget klassisk mormormad, skal det ikke være med sådan en tynd, sart serviet. Det skal mere være noget solidt bomuld, siger Line Thit Klein.

 

Foto: Line Thit Klein

Madpandekage foreviges oppefra

Der skal tænkes over perspektivet, når man fotograferer mad. Pandekager ser f.eks. ikke optimale ud fra siden, men er bedst fotograferet ovenfra.
Læs også: 10 professionelle tips til madfotografering

Foto: Line Thit Klein

Stilleben med oliven og salt

- Jeg kan godt lide, at der er spist lidt af maden på billederne, og der må gerne være spildt lidt på dugen. Det skal se naturligt og indbydende ud, siger Line Thit Klein.

Foto: Line Thit Klein

Maddekoration med fisk

I dag er trenden blandt mange madfotografer, at man fotograferer oppefra med stor skarphed. Det bliver mere konkret, mere rustikt og mere organisk på den måde.

Foto: Line Thit Klein

Youghurtanretning foreviges

Sidste år udgav Line Thit Klein kogebogen ’Sødt, sådan!’ sammen med madskribenten Cecilie Svensson. En bog henvendt til folk med børn og fem minutter til at lave mad i.
- Der har været en sfære af, at det er et pres at få gæster, fordi det hele skal være perfekt. Det kan jeg ikke lide,...

Foto: Line Thit Klein

Rekvisitter i brug

Rekvisitter er afgørende for gode madfotos. Line Thit Klain er gået så langt som til at fremstillet tallerkner og skåle specielt til en kogebog, fordi hun ikke kunne finde lige præcis det rigtige.

Foto: Line Thit Klein

Youghurt - helt tæt på

Man bør stille skarpt på det forreste på tallerkenen, ellers bliver øjet forvirret.

Foto: Line Thit Klein

Smuk suppe

Madfotografer bruger i virkeligheden bemærkelsesværdigt så få hemmelige tricks. Line Thit Klein har ganske vist fotograferet for en kok, der insisterede på at sprøjte hårlak på salatblade for at få dem til at se mere sprøde ud, men det er ikke noget, hun selv bruger.

Foto: Line Thit Klein

Travlhed i fotostudiet

Hvad sker der her? Læs den uddybende artikel om madfotografering, hvor vi er med Line Thit Klein og Maria P:
Kunsten at få leverpostejen til at se lækker ud

Foto: Line Thit Klein

Appetitlig sandwich

Line Thit Klein vil gerne gøre op med 'nazimadlavning', som hun kalder det. Det skal være enkelt og hurtigt. I sine billeder holder hun af at bruge stilen 'tilfældig med vilje', så det hele ikke bliver for perfekt.

Foto: Line Thit Klein

Madlavning i baggrunden

Et frynsegode ved jobbet som madfotograf er, at man kan smage på al maden...

Foto: Line Thit Klein
Maden arrangeres og gøres klar
Foto: Line Thit Klein
 
Maden arrangeres og gøres klar

Line Thit Klein fotograferer til blade som Gastro og ALT for damerne og har samarbejdet med kokke som Paul Cunningham, René Redzepi og Umahro Cadogan. Her er hun ved at fotografere mad til ALT for damerne.

Rekvisitterne
Foto: Line Thit Klein
 
Rekvisitterne

- Det rigtige regi er sindssygt vigtigt. Hvis man tager billeder af noget klassisk mormormad, skal det ikke være med sådan en tynd, sart serviet. Det skal mere være noget solidt bomuld, siger Line Thit Klein.

 

Madpandekage foreviges oppefra
Foto: Line Thit Klein
 
Madpandekage foreviges oppefra

Der skal tænkes over perspektivet, når man fotograferer mad. Pandekager ser f.eks. ikke optimale ud fra siden, men er bedst fotograferet ovenfra.
Læs også: 10 professionelle tips til madfotografering

Stilleben med oliven og salt
Foto: Line Thit Klein
 
Stilleben med oliven og salt

- Jeg kan godt lide, at der er spist lidt af maden på billederne, og der må gerne være spildt lidt på dugen. Det skal se naturligt og indbydende ud, siger Line Thit Klein.

Maddekoration med fisk
Foto: Line Thit Klein
 
Maddekoration med fisk

I dag er trenden blandt mange madfotografer, at man fotograferer oppefra med stor skarphed. Det bliver mere konkret, mere rustikt og mere organisk på den måde.

Youghurtanretning foreviges
Foto: Line Thit Klein
 
Youghurtanretning foreviges

Sidste år udgav Line Thit Klein kogebogen ’Sødt, sådan!’ sammen med madskribenten Cecilie Svensson. En bog henvendt til folk med børn og fem minutter til at lave mad i.
- Der har været en sfære af, at det er et pres at få gæster, fordi det hele skal være perfekt. Det kan jeg ikke lide,...

Rekvisitter tæt på
Foto: Line Thit Klein
 
Rekvisitter i brug

Rekvisitter er afgørende for gode madfotos. Line Thit Klain er gået så langt som til at fremstillet tallerkner og skåle specielt til en kogebog, fordi hun ikke kunne finde lige præcis det rigtige.

Youghurt tæt på
Foto: Line Thit Klein
 
Youghurt - helt tæt på

Man bør stille skarpt på det forreste på tallerkenen, ellers bliver øjet forvirret.

Smuk suppe
Foto: Line Thit Klein
 
Smuk suppe

Madfotografer bruger i virkeligheden bemærkelsesværdigt så få hemmelige tricks. Line Thit Klein har ganske vist fotograferet for en kok, der insisterede på at sprøjte hårlak på salatblade for at få dem til at se mere sprøde ud, men det er ikke noget, hun selv bruger.

Travlhed i fotostudiet
Foto: Line Thit Klein
 
Travlhed i fotostudiet

Hvad sker der her? Læs den uddybende artikel om madfotografering, hvor vi er med Line Thit Klein og Maria P:
Kunsten at få leverpostejen til at se lækker ud

Appetitlig sandwich
Foto: Line Thit Klein
 
Appetitlig sandwich

Line Thit Klein vil gerne gøre op med 'nazimadlavning', som hun kalder det. Det skal være enkelt og hurtigt. I sine billeder holder hun af at bruge stilen 'tilfældig med vilje', så det hele ikke bliver for perfekt.

Madlavning i baggrunden
Foto: Line Thit Klein
 
Madlavning i baggrunden

Et frynsegode ved jobbet som madfotograf er, at man kan smage på al maden...